HAOS NA PARKETU

Jasikevičijus nakon neželjenih scena u Istanbulu: Izvinjavam se Evroligi i Monaku

Do incidenta je došlo nakon meča kada je košarkaš Monaka, Blosomgejm počeo da slavi i gestikulira rukama

Košarkaši Monaka. Euroliga

E. T.

4.5.2024

Košarkaši Monaka savladali su sinoć Fenerbahče (65:62) i izborili majstoricu u četvrtfinalu Evrolige. Po završetku meča u Istanbulu, kada su igrači francuskog tima krenuli da slave, navijači Fenera su uletjeli na teren i krenuli, prvo verbalno, a onda i fizički da se obračunaju sa rivalom.

Do incidenta je došlo nakon meča kada je košarkaš Monaka, Blosomgejm počeo da slavi i gestikulira rukama, što je iznerviralo navijače Fenerbahčea. Navijači, koji su bili smješteni blizu terena su ustali, krenuli ka igraču Monaka, a jedan ga je i gađao loptom. Bilo je tenzija, umiješao se i Majk Džejms, a onda je trener Monaka, Saša Obradović stao ispred svojih igrača i pogurao ih ka svlačionici, pa je veći konflikt izbjegnut.

„I Monaku i Evroligi se izvinjavam zbog incidenta. Ovo nije naša slika, neprihvatljiva je. Ovo nije Fenerbahče, to nismo mi. Pokušavamo ovdje nešto da izgradimo. Moramo da preuzmemo odgovornost za ovo", rekao je nakon utakmice trener Fenerbahčea, Šarunas Jasikevičijus.

Trener Monaka, Saša Obradović je nakon meča smirivao situaciju.

„Bez obzira na to da li smo dobili utakmicu, trebalo je da se vratimo u našu svlačionicu. Neko može nešto da baci, ali vi morate da se distancirate. Treba da odete i ne obazirete se na to. Mogu da kažem da sam ja u prošlosti bio prvi koji je kretao da se fizički obračuna. Ali, sada sam pametniji i rekao sam: 'Odlazi'. Da ne bi bilo prošlogodišnjeg iskustva sa Partizanom, Panterom i Ljuljom", kazao je Obradović.

Odlučujući meč na programu je u srijedu od 19 časova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.