NBA PLEJ-OF

Dončić se revanširao Klipersima za teške poraze, raspao se još jedan "supertim"

Briljirao je u ovoj seriji, čak i povrijeđen nije izostajao, već je vodio svoju ekipu do uspjeha

Detalj s utakmice Maveriksa i Klipersa. AP

4.5.2024

Košarkaši Dalas Maveriksa pobijedili su Los Anđeles Kliperse 114:101 u šestoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige, te se tako rezultatom 4:2 u seriji plasirali u polufinale Zapadne konferencije. 

Sjajne Maverikse predvodio je Kajri Irving (Kyrie), koji je ubacio 30 poena, dok je Luka Dončić dodao 28, uz 13 asistencija. 

S druge strane bio je najefikasniji Norman Pauel (Powell) s 20 ubačaja, što je nedopustivo kada u ekipi imate zvijezde poput Hardena, Džordža (George) ili Vestbruka (Westboook), koji možda nisu u primeu, ali definitivno su, barem gledano po nekim ranijim predstavama, u dovoljno dobroj formi. 

Ruku na srce, Kavaj Lenard (Kawhi Leonard), glavni igrač za bilo kakav uspjeh Klipersa, ponovo je bio odsutan zbog povrede.

Dončić se tako uspio revanširati svojim zakletim rivalima, koji su ga izbacivali dva puta u plej-ofu - 2020. u 1. rundi, 2021. u polufinalu Zapadne konferencije. 

Briljirao je u ovoj seriji, čak i povrijeđen nije izostajao, već je vodio svoju ekipu do uspjeha. 

Maverikse sada očekuje sjajna plej-of serija protiv Oklahome, koja je s lakoćom prošla u prvoj rundi Nju Orleans (4:0). Polufinalni susreti na programu su od noći s utorka na srijedu.

Klipersi će morati dobro razmisliti šta će sa svojom ekipom raditi, pošto ovo ne izgleda lijepo ni najmanje. 

Inače, u drugom susretu odigranom u noći s petka na subotu, košarkaši Orlando Medžika pobijedili su Klivlend Kavalirse (103:96), te tako izjednačili i poslali seriju u majstoricu.

Kavsima nije pomoglo ni 50 poena Donovana Mičela (Mitchell), pošto su za Orlando Bankero (Banchero) i Vagner (Wagner) kombinirali za ukupno 53.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.