TURSKI SPECIJALITET

Napravite kofte: Sočnije od pljeskavica

Prijedlog za ručak

Tradicionalno tursko jelo. Facebook

E. Ag.

28.4.2024

Potrebno je:

1 kg mljevene junetine (najbolje od prsa)

125 g hljebnih mrvica

125 ml vode

1 kašika soli

1 kašika sode bikarbone

1 kašika limunovog soka

2 srednje glavice luka

Priprema:

U velikoj posudi pomiješajte meso, so, vodu i hljebne mrvice. Mijesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto tijesto. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata. Sutradan pomiješajte limunov sok sa sodom bikarbonom. Sipajte u mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani luk pa miješajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smjese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobit ćete oko 30 kofti. Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Pecite u zagrijanoj tavi 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.