Obavijest

Collapse
No announcement yet.

Dobro jutro Bosno i Hercegovino

Collapse
Istaknuta tema
X
X
 • Filter
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts

 • Dobro jutro Bosno i Hercegovino

  Nadrealizam je nasha furka :


  U Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, donesena je naredba o sprovođenju istrage protiv nepoznatog počinitelja i već se provode određene istražne aktivnosti i prikupljanje dokaza“. Mole se građani da prijave sve sumnjive osobe i vozila crne boje.

  *Svaki peti građanin BiH gladuje. Srećom moja porodica je četvoročlana.

  *Najavljuje se za iduću godinu cunami u borbi protiv korupcije. Puhaćemo iz sve snage.

  *Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje neće objaviti autobiografiju. Štampa se fotomonografija

  *Poskupljuju cigare i uvode se akcize na apaurin

  *Predsjednik UO ZZOKS-a je provjereni kadar. Ima kriminalni dosije.

  *Počeo sam se baviti politikom. Proučavam razne ludake.

  *Dilema: da li da obijem banku ili da osnujem stranku?!

  *Predizborna kampanja u jednom staračkom domu: „Ko ne skače mrzi Bosnu, ko ne skače mrzi PIO/MIO, hej hej hej“.

  *Snježana i sedam patuljaka. Na drugom mjestu je Fule sa šest.

  *Na uputstvu za lijekove piše da se uzimaju tri puta dnevno poslije jela. Može li jelo na recept?

  *Uhapsite nekoliko šefova računovodstava i dajte im status zaštićenog svjedoka. Ostalo je sve lako.

 • #2
  Zlo u 10 tacaka

  A rekose da je Simunic fasista

  Fatmir Alispahic:

  * Biti Bosanac znači biti nula.


  http://www.prometej.ba/index.php/zanimljivosti/1400-fatmir-alispahic-zlo-u-10-tacaka

  Comment


  • #3
   Selam iz Zagreba

   Došli Tuđman i Šušak na onaj svijet. Tamo ih dočeka sv. Petar i upita:

   - Živite odvojeno?

   - Ne, živimo u istospolnoj zajednici - rekoše Tuđman i Šušak uglas.

   - Mislite u braku? - opet ih upita sv. Petar.

   - Ne, već u udruženom zločinačkom poduhvatu.

   Comment


   • #4
    Blentitetska rabota

    Uskoro i album samoljepljivih slicica

    Comment


    • #5
     Braca po materi...

     thumb.jpg

     cetnik-pale.jpg

     Ma gdje je ta grcka..
     Ko ste vi, prašino dunjalucka? Ma niste vi ni prašina vec malehna bogda koju samo jedno zrno prašine more pokrit’! Upirete prtom u mene a neznate da uprete u sebe, ne što necete, vec što vas nejma bolan. Evo Reve, ‘vakog kakav jest, pa vi upirite prst koliko hocete, jer mene ima!

     Comment


     • #6
      Originally posted by revizor View Post
      Braca po materi...

      [ATTACH=CONFIG]8766[/ATTACH]

      [ATTACH=CONFIG]8767[/ATTACH]

      Ma gdje je ta grcka..
      Ima li neko kakvu lijepu priču o četnicima?
      Ovo sve što vidim uglavno liči na: NOŽ-ŽICA-SREBRENICA
      Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

      Comment


      • #7
       Originally posted by optimus View Post
       Došli Tuđman i Šušak na onaj svijet. Tamo ih dočeka sv. Petar i upita:

       - Živite odvojeno?

       - Ne, živimo u istospolnoj zajednici - rekoše Tuđman i Šušak uglas.

       - Mislite u braku? - opet ih upita sv. Petar.

       - Ne, već u udruženom zločinačkom poduhvatu.

       bez veze

       Comment


       • #8
        Sizofrenija u Hrvata

        By : Vuk Bacanovic

        Dok Čović insistira na “dva izborna područja i da ona ne mogu biti od većine istog konstitutivnog naroda”, Raguž smatra da je model koji se dogovori podređen principu u kojem više neće biti diskriminacije bilo koje vrste. Više je nego jasno da Čović nema izbora nego da prihvati jedino onaj model koji mu garantuje da će biti izabran i zaštićen, dok su Ragužu otvorene mnoge druge mogućnosti koje se ne libi da koristi

        Kada je prije manje od mjesec dana najavljen savez i moguće ujedinjenje dva bosanskohercegovačka HDZ-a, niko dovoljno politički pismen nije mogao izuzeti mogućnost da do toga, ipak, ne dođe. A onda su se dogodili Hercegbosanski kanton (zanimljivog imena i još zanimljivijeg hercegbosanskog grba) i zastupnik SNSD-a Drago Puzigaća. HDZ je partnerskom HDZ-u 1990-te na kantonalnom nivou uradio isto ono zbog čega je 2011. kritikovao stranke bivše Platforme. Majorizacija. Ovog puta su jedni Hrvati “izmajorizirali” druge i da stvar bude gora, uz pomoć istih onih “manjinskih” Hrvata pomoću kojih su i sami bili izmajorizirani. Radi se, dakle, o političkoj šizofreniji.

        Ispitivanje terena

        Pa ipak, bosanskohercegovačka politička kultura kao da je refleksija analiza Frederica Jamesona o šizofreniji kao produktu postmodernizma i, naravno, kasnog kapitalizma. Kada Jameson kaže da naša šizofrenična kultura, a prema tome i šizofrenična politička kultura uništava svaku mogućnost kritičke perspektive, nije u potpunosti u stanju jezički se izraziti, te je, prema tome, poput, šizofrenika, izdvojena od stvarnosti, istorije, odnosno, posve izvan “ljudskog vremena”. I šta se u stvari dogodilo?

        Milorad Dodik je još prošle godine od, sada već bivšeg premijera HBK-a, Nediljka Rimca zahtijevao da smijeni ministra zdravstva, socijalne politike i prognanih Darka Horvata (kadar SNSD-a), što je Rimac odbio, pa je Dodik odlučio potegnuti veze i uspostaviti red i disciplinu. Kada je već po nalogu hrvatskih uvoznih lobija čiji je zastupnik Dragan Čović iz Vijeća ministara počistio SDS-ovog ministra Mirka Šarovića, sada je logično tražiti protuuslugu, pa makar se ona odnosila na smjenu ministra u kantonu u kojem Srbi - unatoč odluci Ustavnog suda FBiH, koja nikada nije provedena - još uvijek žive pod simbolima koji neodoljivo podjećaju na endehazijske. Ali, u šizofrenom društvu i takvim političkim odnosima to i više i nije tako bitno!

        Čovićeva akcija, uz pomoć Puzigaće, ne može biti pretpostavljena samo Hercegbosanskim kantonom i zauzimanjem premijerskog mjesta u njemu. Zar bi neko na sebe stavljao žig izdajnika kako bi smijenio Rimca (koji je “svima u skupštini” poručio da je “veći frajer od njih” i da ih bude stid što su glasali protiv njega kad im je “kruha dao”), a da u tome nema daleko veće računice? Evo je: Dodik se, u strahu da, vučićevskim modelom obračuna sa oligarsima, nakon gubitka izbora, završi u zatvoru, brutalno obračunava sa SDS-om. Čović je najprije lansirao priču o ujedinjenju kako bi ispitao teren, odnosno stvorio različite frakcije u HDZ-u 1990. Naravno, jedino ujedinjenje koje bi, za Čovića dolazilo u obzir jeste gutanje HDZ-a 1990 od strane HDZ-a BiH. Budući da Raguž takvu igru nije prihvatio uslijedilo je otvoreno razbijanje.

        Smjena Vlade HBK-a je, zapravo, rukavica bačena u lice kako bi se HDZ 1990 ili ponizio ili istjerao iz Hrvatskog narodnog sabora (institucije nejasnih ingerencija koju je osnovao odbjegli privredni kriminalac i bivši predsjednik HDZ-a - Ante Jelavić) i tako medijski bio denunciran i proglašen izdajnikom hrvatskih nacionalnih interesa koje “brani” još jedino HDZ BiH. No, prema informacijama koje su dobili Dani, HDZ 1990 na sjednici svoga Središnjeg odbora koja će se održati nakon zaključenja ovog broja Dana, neće donositi tako ishitrene odluke, već će zahtijevati potpuno redefinisanje Hrvatskog narodnog sabora, tako da on postane kišobran svih hrvatskih stranaka, kulturnih i vjerskih institucija u BiH, a ne politički instrument HDZ-a BiH. Dragan Čović, svakako, ima slične strahove kao Dodik.

        Svemajorizacija

        Zabrinut jačanjem harizmatičnih opozicionih lidera, umjerenih i “pripitomljenih” nacionalista i svjestan toga da bi se oslobađajuće presude protiv njega, preko noći, mogle preokrenuti u nešto što uopšte ne podrazumijeva slobodu, Čović je spreman na sve. Podsjetimo, teoriji političke šizofrenije ide u prilog da je Dragan Čović, između ostalog misteriozno oslobođen optužbe da je u svojstvu ministra finansija FBiH, još 2000. godine carinskim malverzacijama firmi Lijanović donio korist od gotovo dva miliona maraka. To su oni Lijanovići koji su ga kasnije majorizirali, a on ih - iako još uvijek zauzimaju “njegova” mjesta u Vladi FBiH - uveo u Vladu HBK-a na čelu sa Brankom Ivkovićem koji sada nastoji stvoriti utisak da se ništa naročito nije dogodilo i da se dva HDZ-a neće razići. Šizofrenično?

        Ne toliko koliko je “poštena” reakcija zastupnice HDZ-a BiH Ivice Lhotak-Pašalić koja je izjavila da poštuje odluke HNS-a i da je izbacivanje iz vlasti članice Sabora, a uvođenje NSRB-a - “izdaja”. A kako bi se, inače, moglo opisati globalno vođenje politike, od velikih sila do perifernih kompradorskih kneževina, do sistemom prevara, manipulacija, “lobiranja” laži i izdaja u kojima se niko ne osvrće šta je lagao jučer, budući da mu je jasno da će lagati i sutra. Ne zna se ko je više podvojen, onaj koji živi u iluzijama ili onaj koji ih nudi drugima. To je jasno i Čoviću i Ragužu, budući da je rascjep u HBK-u definitivno pokopao svako skorašnje zbližavanje dvije “stožerne” hrvatske stranke i najavio fazu u kojoj će se moći računati samo na odnos gospodara i potčinjenog.

        Čović se definitivno boji Raguža na isti način na koji se Dodik boji Mirka Šarovića ili Ognjena Tadića i još gore, budući da Raguž gotovo da nema oraha u džepovima, niti zamrljane ratne prošlosti. Budući da je HNS oruđe koje HDZ pokreće samo kada je u sukobu sa bošnjačkom kompradorskom elitom, jasno je da u politici kakvu je izabrao, za HDZ 1990 u njemu nema mjesta. Dok Čović insistira na “dva izborna područja i da ona ne mogu biti od većine istog konstitutivnog naroda”, Raguž smatra da je model koji se dogovori podređen principu u kojem više neće biti diskriminacije bilo koje vrste. Više je nego jasno da Čović nema izbora nego da prihvati jedino onaj model koji mu garantuje da će biti izabran i zaštićen, dok su Ragužu otvorene mnoge druge mogućnosti koje se ne libi da koristi. Principa nema, postoje samo interesi, na osnovu kojih se formiraju različite principijelnosti. Sve u svemu, HDZ 1990 i HDZ su kao mitološki Edip i njegova majka. Svi znaju ko je od koga nastao i ko je i nakon toga sa majkom završio u krevetu. Sve u svemu šizofrenija i ne samo hrvatska.

        BH DANI

        Comment


        • #9
         "Vi Rimljani ste sami krivi jer ste poslali vukove da čuvaju vaša stada a ne pastire."

         Comment


         • #10
          Kao moderator se osjecam ovako


          http://www.youtube.com/watch?v=wuk8AOjGURE          Dobro jutro....

          Comment


          • #11
           Dobro jutro Sarajevu, Mostaru i Banja Luci


           By:Radomir Lazić

           Ja zato nekako kada zamišljam taj kraj Bosne i Hercegovine, o kojem svi u zadnje vrijeme apokaliptično pričaju, svoju zemlju vidim uvijek ponosnu i dostojanstvenu. I znam da ću radije otići sam iza kuće i objesiti se o trešnjino drvo, nego dopustiti da je ubije neko od ovih koji se godinama u nju kunu lažno i beskrupulozno je pljačkaju ili onog koji nam se po**** pred vrata pa urla da nam kuća smrdi. Kuća u kojoj je rođen on, otac mu, djedovi i čukun djedovi.

           Comment


           • #12
            http://www.nezavisne.com/posao/trzis...je-222439.html

            Šta uradi ovaj vaš ministar? JBT to isto da je uradila Srpska do sada bi u SA raspisali mobilizaciju i dijelili kalaše po haustorima...

            Tačno ništa od srpske secesije u BiH, nama slijedi disolucija.
            ... so good in waterpolo.

            Comment


            • #13
             Originally posted by fjall_raven View Post
             http://www.nezavisne.com/posao/trzis...je-222439.html

             Šta uradi ovaj vaš ministar? JBT to isto da je uradila Srpska do sada bi u SA raspisali mobilizaciju i dijelili kalaše po haustorima...

             Tačno ništa od srpske secesije u BiH, nama slijedi disolucija.
             Od čega?
             Od ništa?
             Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

             Comment


             • #14
              Apel biskupa Komarice ministru Ljubiću da se zauzme za povratak prognanih Hrvata

              Predsjednik Komisije Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine Justitia et pax (Pravda i mir) mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, 4. prosinca 2013. uputio je apel ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH g. Damiru Ljubiću da on i resorni ministar u RS „ne zanemare prognane Hrvate koji su se prijavili za povratak osobito na području Bos. Posavine, šire Banjolučke regije te Srednje Bosne – kao što je to bio slučaj tijekom mnogih poratnih godina“. Na početku svog pisma biskup Komarica napominje da je Komisija Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine Justitia et pax (Pravda i mir) na svojoj sjednici održanoj u Sarajevu, 30. studenog 2013. razmatrala, između ostalog i aktualnu političku situaciju u kojoj se nalaze članovi Katoličke Crkve, osobito u entitetu Republika Srpska. „Konstatirano je da se dugotrajna dramatična situacija tih građana naše zemlje, nažalost ne poboljšava. Izostala je i tijekom ove godine koja je na izmaku ‘svaka ozbiljna briga domaćih i međunarodnih političkih predstavnika da se ratna i poratna obespravljenost katolika s područja toga entiteta iole poboljša. To se posebno odnosi na desetine tisuća prognanih katolika za koje se ništa učinkovito ne poduzima da se svi, koji to žele, konačno vrate u svoja rodna mjesta te dobiju mogućnost da u njima i ostanu živjeti životom dostojnim čovjeka’“, napisao je biskup Komarica ministru Ljubiću. U svim pismu biskup Komarica ističe da je „Komisija je upoznata i s rezultatima Javnog natječaja, koje je ove godine raspisalo Vaše ministarstvo, kao i s dosadašnjim – objektivnim i subjektivnim poteškoćama, koje su bile na putu implementiranja pomoći iz prošlogodišnje Donatorske konferencije te drugih fondova“. Naglašava da je Komisija „sa zadovoljstvom primila na znanje da su otklonjene neke dosadašnje barijere – administrativne i druge prigode – za dodjeljivanje pomoći koja je prijeko potrebna za održiv povratak u BiH tisućama prijavljenih obitelji hrvatske nacionalnosti“. „Komisija smatra potrebnim apelirati na Vas i Vaše suradnike u Ministarstvu, te resornog ministra u RS, da ne zanemarite prognane Hrvate koji su se prijavili za povratak osobito na području Bos. Posavine, šire Banjolučke regije te Srednje Bosne – kao što je to bio slučaj tijekom mnogih poratnih godina. Komisija i ovaj put upozorava na trajnu nedopustivu diskriminiranost Hrvata – kao konstitutivnog naroda u entitetu RS, ali i u mnogim općinama entiteta FBiH kad su u pitanju neka od osnovnih ljudskih prava, među kojim je i pravo na vlastiti dom te život dostojan čovjeka u vlastitom rodnom kraju. Ona potiče Vas i Vaše ministarstvo da ozbiljnije poradite kako bi se ta diskriminiranje konačno dokrajčila“, stoji u apelu biskupa Komarice upućenom ministru Ljubiću. (kta)

              Comment


              • #15
               Dobro jutro Mostaru, Banja Luci i Sarajevu

               By: Radomir Lazic

               • Uzaludan je svaki pokušaj tražiti krivca za stanje u kojem nam se država nalazi. Podjednake zasluge pripadaju svima.

               • Najveći sinovi ovih naših naroda su njihovi djedovi. U toku je rasprodaja djedovine.

               • Problemi u GRAS-u se gomilaju a ne rješavaju. Za sada je lakše ući u Vladu kantona nego u tramvaj.

               • Većina naših političara ima svoju cijenu. Vrijednost malo koji.

               • „Ne verujem ni da je nova vlast počela borbu protiv kriminala. Ne liče mi na samoubice!“

               • Šta li vi nama još možete obećati pred izbore a što još niste ispunili.

               • Poziv lidera nove stranke, dojučerašnjem partijskom kolegi, zbog proceduralne greške nije uručen. Na pozivu je više adresa.

               • Sa samo jednim stanom u vlasništvu, lidera DF-a ostali stranački lideri smatraju neozbiljnim konkurentom.

               Comment

               Working...
               X