Obavijest

Collapse
No announcement yet.

"Srbistan"(parodija modernog šovinizma)

Collapse
Istaknuta tema
X
X
 • Filter
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts

 • "Srbistan"(parodija modernog šovinizma)

  Originally posted by mosquito
  Moze malo pojasnjenje , koja je ovo zemlja ?
  Србистан је виртуална парадржава која егзистира у главама оних који врх вриједности српства виде у политици и дјеловању српских издајника радована караџића и ратка младића.

  Србистанци су грађани србистана који све своје интелектуалне снаге у дискусији троше на доказивање да је највећа опасност за Србе неко други или нешто треће, обавезно друга нација или вјерски свјетоназор.

  Рјешење свих проблема србистанци виде у потпуном, физичком одвајању од свих несрба јер друге чврсто сматрају својим непријатељима и нижом расом, а њихов идентитет и културу описују као генетско злочиначки и заосталост.Србистанац о другој вјери и нацији има увијек лоше мишљење, увијек говори са подсмијехом и отвореном мржњом, те исту вјеру или народ сматра подљудима. Србистанац не осјећа потребу да ближе упозна одређени свјетоназор јер му је властити довољан да суди о другоме.

  Званична вјера Србистана није хришћанство односно православље, већ атеизам помијешан са паганским светосављем чија је основна одлика употреба десетина митолошких образаца вулгарне и ратнохушкачке природе. Србистанци дакле нису хришћани ни било какви монотеисти у правом смислу те ријечи. У овом смислу је духовни вођа Србистана епископ Василије Качавенда, иначе јавно декларирани шовиниста, митоман, и изопачени свештеник који се поноси златом и украсима, те својим хомосексуалним везама и срамотним ратним изјавама.

  Ове дефиниције су производ сталних питања о разлици између свијета забринутог за нормалан и живот достојан човјека, и оних којима је национални предзнак битнији од празног стомака и образа читавог народа.

  Територијално, Србистан је настао од тзв.републике српске, од интелектуално најпродуктивнијег дијела српске политичке сцене у БиХ, посебно оног дијела на Интернету. Скоро сви утемељитељи Србистана су изван земље, они су најжешћи мрзиоци свега другачијег,а највјернији сљедбеници су млади Србистанци у земљи, који у паузама школских часова размјењују мајице ратка&радована, те преко фејсбука надограђују национализам и шовинизам над онима које су њихови очеви и родбина терорисали као нижу расу и над којима је почињено етничко чишћење и геноцид.

  Територија Србистан је дакле, настала на масовном убијању као пројекту вођеном стручно и одговорно од стране врхунски обучених војника и полицајаца Србије. Убијање је почињено због идеолошке премисе о немогућности и опасности живота два народа на једној територији, што је резултирало војним и правојним походима који су збрисали један дио становништва како би се, сходно идеологији издајника караџића и ментора из Београда, заштитио српски народ на дужи период.

  Званични политички став свих Србистанаца је: Рат у БиХ и Хрватској су започели Хрвати и Бошњаци јер су Срби оправадано одбили независност ове двије земље, како би остали потпуно повезани са Србијом у једној држави, што су себи узели као неприкосновено право без обзира на тежње других народа.

  Ратни злочини су почињени као мјера неопходне одмазде како би се заплашили и отјерали сви они који не желе поступити по српским захтјевима.(* Nijedan ozbiljan spski komentator u otvorenom razgovoru ne svrstava zločine pod "neopravdano")

  У циљу хуманијег представљања српске политике, због међународних односа, овај посљедњи став се износи само анонимно или на скуповима ексремних покрета и интернету. Званични став је да су злочини чињени појединачно и да се за њих треба одговарати, али искључиво пред српским судијама јер Србистан не признаје ниједан међународни став изречен о Србистану и Србији. Разлог- Против Србистана и Србије се води вишевјековна међународна завјера која траје и данас. Једини изузетак је Русија, коју Србистанци сматрају за Обећану земљу, и чији амбасадор у БиХ, Харченко, отворено представља руску феудалну управу на Балкану, те редовно издаје савјетодавна наређења Милораду Додику.

  Шеф Србистана као идеолошке творевине радована караџића је Милорад Додик, трговац духаном и пијачним производима, кошаркаш аматер и љубитељ турбо-фолк музике. Изнад свега је предан својој улози Вође и Чувара тековина српских издајника караџића и младића. и своју харизму гради на популистичким изјавама којима Србистан представља као неку врсту "Праве Србије". Највећи проблем Србистана и сљедбеника те идеологије нису ипак други народи, него чињеница да је и као српска територија, заправо одметнута и незаконито одрођена из српског културног и цивилизацијског наслијеђа, и то управо геноцидном и издајничком политиком два највећа издајника српског народа у историји и њихових сљедбеника.

  Србистан је постао то што јесте као одраз свега лошег и упропаштеног у историји српске културе и државности, јер је настао на темељима геноцида и етничког чишћења. Тиме је трајно издано и осрамоћено сво жртвовање српског народа који је и сам преживио брутални усташки геноцид у Другом свјетском рату.

  Као главни , архинепријатељ Србистана је означен управо српски предсједник Борис Тадић, иначе алергичан на ретроградне националисте и њихову симболику.

  Други ,стратешки непријатељ свих Србистанаца, против којег су дозвољена сва средства (убијање, јавно понижавање под заштитом власти, јавно шиканирање и вријеђање вјерских вриједности и симбола и свега што није православно одн. светосавски) ----јесте монотеистичка религија Ислам и све што је са њом у вези, и то вријеђање је пожељно и допуштено у свим видовима јавне комуникације у Србистану, као и у приватним дешавањима.

  Дакле, срж србистанске културе је негирање и понижавање и саме могућности да поред Србистана и србистанства можда постоји и неки други свјетоназор који је прихватљив за суживот и дијалог. Кратко речено , србистанска политика и политика републике српске је КУЛТ настао секташким цијепањем српског национализма и представља мјешавину између популизма, митоманије,класичног државног криминала и политике феудалног типа, гдје је индивидуална личност и грађански социјални проблем утопљен у митологију "националног интереса" који је "приоритет".

  Национални интерес је тако дефинисан као јединствен прозвод Србистана и његовим сљедбеницима ,како они вјерују, може замијенити и крух, и кућу, и мир и вјеру у Бога, и што је најбитније- Национални интерес је пречи од образа и морала.

  Једна од најважнијих карактеристика србистанства је да не подноси нити признаје нити једну критику националне политике.

  Сваки Србин који јавно или анонимно критикује прокламирану политику(етн.чишћење друге нације, убијање витално способних, одвајање територија, порицање злочина) се аутоматски проглашава издајником и плаћеником. То је правило чак и на интернету гдје је заправо и немогуће тачно знати нечију националност или мотиве писања.

  Полицијске и управне структуре Србистана су ,због нужне контроле, под надзором државе Србије, а истакнути Србистанци, због политичких тајни некадашњег вођства Србије, су трајно обавјештајно заштићени и финанцирани од стране државе Србије. Тако да је , правно и фактички гледано, држава Србија и њена граница смјештена на линији раздвајања ентитета у БиХ, што непопуларном предсједнику Србије Тадићу задаје страшне проблеме...

  Strelok

  ...Tубиконтињуд
  Nacionalizam je maligna bolest društva koja uzrokuje moralno-duhovni i materijalni slom zajednice.
  https://www.youtube.com/watch?v=XX3QEt7p6JU

 • #2
  Obraćanje "Borisa Tadića" građanima Srbistana- pitanje otcjepljenja RS

  "Драги моји поданици преко Дрине, знам да вам се душа ужелела Србије којој вам никако не дају да приступите, или да се отцепите вођени светлим ликом храброг лакташког бакалина и дуванџије Милорада(Качавенде) Караџића.

  Не дају душмани ни вашем храбром вођи да дише у Хагу, а знам да верујете у његове методе још од решавања Сребренице. Слоба мртав, Јоца и Френки наизменично на хемотерапији, Кеп оде у Лепу нашу п.материну, а ни наш Матовило више није при снази. Остасте у Босни, хтели не хтели, да ХДЗ молите за братство и јединство хришћанско, а против муслимана Злајиних...

  Тешка је судба ваша браћо, ни кокарду ни заставу четничку више не сме поштен човек да развије ил на аутобус накачи.

  Чак се и мој саветник Стрелок сажалио, душа бедна самилосна, украјинац усамљени...

  И тако, ја ваш Председник, одлучих да вам дам смернице и охрабрење за отцепљење, изложене у овом патриотском видео снимку...  * Ваше мишљење о начину отцепљења, што је и суштина теме, оставите овде, скупа са изразима поданичког лицемерја и захвалности."
  Nacionalizam je maligna bolest društva koja uzrokuje moralno-duhovni i materijalni slom zajednice.
  https://www.youtube.com/watch?v=XX3QEt7p6JU

  Comment


  • #3
   "B.Tadić": Uredba o zastavi i himni Srbistana

   "Ukaзом Председника одлучио сам прогласити важећу химну и заставу Свих Супер Срба Србистана.

   У циљу је то евоцирања ваших поданичко-вазалских успомена на вама милог Милошевићевог стожерника, српској издајника младић ратка.

   Преко аташеа Србије за цивилизовање републике српске у Оделу за Електронску Васељену СПЦ-а (ОЕВ СПЦ) сам замолио и владику Качавенду да предводи овај , за вас Србистанце, дубоко патриотски чин. Дакле, могу назочити и србистански гејеви, као и чланови интернет форума који окупљају младићеве следбенике.

   Ако се осећате као држављанин и припадате тзв. републици српSSkoј, те ако делите циљеве идеологије државе Србистана, отпевушите ову песму као молитву:   и развијте заставу:   Уз песму и лигхт-чварке са чилијем, њишите се тамо-амо подижући три прста. Интензивно замишљајте лице српског издајника младића док тешко дише у Хагу и сетите се да би и он радо чварке јео, али не може, јер му не дају да дише, а камоли прост чварак да жваће...Тугуј Србистане, и чварак Господњи уз кајање жваћи!

   Вечно ваш у мислима,

   Борис Т."
   Nacionalizam je maligna bolest društva koja uzrokuje moralno-duhovni i materijalni slom zajednice.
   https://www.youtube.com/watch?v=XX3QEt7p6JU

   Comment


   • #4
    Nabijamo komplekse!
    ... so good in waterpolo.

    Comment


    • #5
     Vidis Strelok,zato ja kazem da je prekasno.I zato je bilokakav oblik bih,i onaj najmizerniji nemoguc,svest tkz bosanskog coveka je na krajnje bednom nivou,sto naravno nama Srbima odgovara.Vasa slika o Srbima pokazuje sav vas fasizam i vasu nesposobnost da realno sagledate i sebe i druge.Meni licno to odgovara.Sto dalje budete od realnosti,mi a i oni dezorjentisani Hrvati,bicemo blize konacnoj slobodi.

     Comment


     • #6
      @strelok

      ja sam iznenadjen i uvredjen

      otkud ovolika mrznja prema srpskom narodu u bih ?

      Comment


      • #7
       Jedna od bitnih institucija kod oblikovanja svijesti stanovnika Srbistana je SPC.Pored politicke,intelektualne elite Srbistana,SPC predstavlja duhovnu elitu.Zna se kakvu je ulogu imala SPC na celu sa Patrijarhom srpski Pavle u proteklom ratu.Najveci produkt SPC-a je mit o Srbistancima kao nebeskom narodu.Oni su udijelili nebeski status citavom narodu.Jos su im stavljali umetke u glavu da nebeski narod ne podlijeze zemaljskim zakonima,samo sto na njihovu zalost nebeske vodje truhnu po zatvorima diljem Evrope za najteze zlocine protiv covjecnosti.
       Last edited by strelok; 06.10.2011., 16:51.
       Skini obuću kad prelaziš Koranu, Unu ,Savu i Drinu; operi noge u rijekama; Bosna je ćilimom zastrta.- NEDŽAD IBRIŠIMOVIĆ

       Comment


       • #8
        Nego, na stranu zezanje, nije ovo fer prema svim ostalim -stancima kojih na podrucju BiH ima i te kako. Hrvostanci i Bosnjostanci su opet zapostavljeni, a prednost je data Srbistancima. Pa dokle bre???
        Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.
        Meša Selimović

        Comment


        • #9
         Originally posted by mosquito View Post
         @strelok

         ja sam iznenadjen i uvredjen

         otkud ovolika mrznja prema srpskom narodu u bih ?
         Za jezik se ugrizao dabogda!!!! Srecom ima u BiH uzasno puno Srba koji nisu Srbistanci, samo ih treba prepoznati.
         Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.
         Meša Selimović

         Comment


         • #10
          Originally posted by fjall_raven View Post
          Nabijamo komplekse!
          Nemoj, kolega, ovo je odlično!!! Kolega strelok nije skontao da je snijeg već pao i da će sad svaka "zvjerka" da pokaže trag!!! Da vidimo (bar na ovom forumu), šta ko misli o Srbima... dotični kolega je bio sasvim jasan, a i kolega Nihad je rekao svoj stav, pošteno! Ajmo, ajde....
          А рекли су им да су Срби оставили кости на Проклетијама .... "Бјеж'те живи, ето мртвих" - повикаше бугарски војници на солунском фронту кад је српска војска кренула у пробој фронта...

          Comment


          • #11
           ...izgleda da ni u vase videoteke i vas pajretbej i vas kanton, i vas blentitet - nije dosao Monti Pajton i parodiranje

           Kakva zgrazavanja, hiljadu mu Ovako hrenovki!

           Comment


           • #12
            Originally posted by albertf View Post
            Nego, na stranu zezanje, nije ovo fer prema svim ostalim -stancima kojih na podrucju BiH ima i te kako. Hrvostanci i Bosnjostanci su opet zapostavljeni, a prednost je data Srbistancima. Pa dokle bre???
            Нису!

            На дан државности БејХа, 25-тог новембра илитига просицна један од највечих патриота и умјетника МЗ Алифаковац, познатији као Мерлин одржат че концерт у Београду. Пјесма којом че отворити концерт је она позната о његовом комшији Алији на коју веч 15-ту годину у Београду са нестрпљењем чекају!


            Као беквокал се најављује познати умјетних "Бренин Плавац" који че самостално отпјевати "ко халали дабогда га дјеца проклела".            Comment


            • #13
             Originally posted by orbit View Post
             citirani dio posta je uklonjen

             ovo je strasno , kako iko ovo moze izjaviti

             citava ova tema je vjetar u ledja onima koji misle da je nemoguc suzivot u bih , nevjerovatno je koliko radite na rasturanju bosne i hercegovine

             ja sam zgrozen
             Last edited by strelok; 06.10.2011., 16:52.

             Comment


             • #14
              Originally posted by viper77 View Post
              Нису!

              На дан државности БејХа, 25-тог новембра илитига просицна један од највечих патриота и умјетника МЗ Алифаковац, познатији као Мерлин одржат че концерт у Београду. Пјесма којом че отворити концерт је она позната о његовом комшији Алији на коју веч 15-ту годину у Београду са нестрпљењем чекају!


              Као беквокал се најављује познати умјетних "Бренин Плавац" који че самостално отпјевати "ко халали дабогда га дјеца проклела".              Samo da provjerim, jel' i to vijest iz kabineta Predsjednika svih predsjednika MZ??? Nemoj da ti izvor informacija bude ista losiji od Strelokovog!
              Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.
              Meša Selimović

              Comment


              • #15
               Добар дан, и хвала на позитивним и негативним коментарима.

               Крокодиле, Москито, Фјали, не знам о чему говорите. Као прво, ја сам погрешна адреса за обраћање, у стилу националне острашћености српских коментатора на дискусији. Ја се не представљам нити се трудим представити као глас "Бошњака" или младе љевице опсједнуте појмом босанства. Дакле, баш ме брига што ви то видите непостојеће у тексту- тј. било какво вријеђање срспког народа и његових цивилизацијских вриједности.

               Исто тако, баш ме брига што сте се осјетили прозванима и реаговали као да сте Богом дати да будете некакав скупни "српски глас", љутећи се на нешто што је по нарави далеко од политике коју ви бријете.

               Није читав свијет Србистан, нити је срспки језик проклет обавезом да изриче само караџићеве идеје српства, нити је ваше српство Богом дато да буде мјера ствари за народ.

               Дакле, не пишем о Србима, не пишем о поједином човјеку, не користим говор множине, већ описујем Србистан.

               Јасно сам написао, подебљао и одвојио дефиницију патолошке друштвене појаве унутар једног етничког корпуса.

               И сад се неко прави луд са бесмисленим питањима и још беспотребнијим "репликама" у стилу "знао сам ја". Свако ко тражи завјеру, непријатељство или напад у свему што пишем, заиста губи вријеме и незнам зашто ме замара..

               Дарте, рекох ти већ да понављање није нешто посебно конструктивно када причаш са онима, који су већ десет пута прочитали шта мислиш о једној те истој теми. Ја написао шта је срж "српства" у званичној политици водећих политичара РС,а ти си одмах исукао каму и калашњиков као да сам написао нешто лично о теби. Нисам ја мислио на тебе лично, него си ти сам одговорио као да сам писао теби, јел..

               Дакле, препознао си се као Србистанац и тиме си рекао да припадаш духовном и политичком наслијеђу које је назадни и криминални дио српског национализма,и представља проблеме свима који нису Срби. И ти си као појединац проблем сваком нормалном човјеку којем је људскост преча од националне заставе, и свако ко мисли као ти.

               Колега Нихад је такођер згрожен, само не знам чиме. Ваљда је скрушеност постала обавеза ,осим ако не лајем као "истакнути представник бошњачке интелигенције". Морао бих ваљда писати као Фатмир Алиспахић, за којег је нормално да покушава да провоцира, али видиш, ја и много људи приде мислимо да је то заправо "почетничавање" новинарства и исмијавање Бошњачког народа кроз агресивно постављене и бесмислено пласиране текстове у којима кипти од "опомена и покуда".

               Они силни бошњачки интелектуалци који изричу оде таквом писању су током задњих 20 година промијенили сувише дресова да би им ико вјеровао. Не своди се писање у Босни на три редакције и пар истакнутих мегафона. Први, онај десни мегафон је Фатмир, а лијеви је већ дуго Бакир Хаџиомеровић, обадва трајно изгубљени у политичком лудилу...Нисам дужан да умотавам непобитне чињенице које говоре да упркос јавној подршци у народу , оно што је "Србистан", представља назадлук. Представља тор. Па колега, нисам ја лично ни иза једног тора и не знам писати преко мегафона и кривити "Србе" за проблеме, или "усташко-фундаменталистичке-исламистичке б.а.л.и.је" како то фина господа Крокодил и искусни србистански форумаши отворено пишу на све стране.

               Ја не одговарам, као што то раде Србистанци, на питања постављањем кољачких пјесама и хвалоспијевима Младићу, не причам о "Туркињама", не прослављам "Ослобођење Сребренице", не вријеђам мртве као што то Србистанци раде редовито и у свакој прилици како би показали да су они "паметни и отворени и без страха". Не називам Србе, хришћанство, српску културу, филм, музику, саму земљу Србију, "непостојећим", "лажном и назадном вјером","непостојећом културом гдје након ср..а људи не перу руке","фундаменталистичким филмом", или "Србије нема, не признајем је и она нам је наметнута и луђачка кошуља"...Мислим да је нормално да српска застава буде на столу када је гост Сарајева Борис Тадић, мислим да је нормално да се по граду продаје алкохол и свињетина, и да се свако облачи како хоће и моли Богу на свој начин кад му одговара...

               Мени не смета нико, а подсјећање на шовинистички темељ владајуће политике у РС смета већини: Некоме из разлога политичке коректности, некоме јер препознаје у томе "мржњу према Србима и српском народу". Не, драги моји другари- баш такво тумачење показује колико сте ниско срозали углед јавног дијалога о грешкама својих националних политика.

               Опис свога политичара видите као напад на народ???

               Лијепо, онда да направимо скеч гдје конобар у ресторану главом удара Милета Додика док му се поклања, или као Качавенда милује неког дечка, или да направимо скеч гдје неко заспе и претури се у џамији док клања намаз....Шта би се десило? Десио би се јавни линч и притисак на РАК да затвори страницу. А "маса коментатора" би изразила осуду и чуђење, мада их је 90% гледало Руена Еткинсона алиас Мистер Бина како главом опали енглеску Краљицу у уста и пада од досаде у државној Англиканској Цркви...Немојте ми моралисати и вријеђати ме тврдњама да мрзим Србе..стварно немам снаге..
               Nacionalizam je maligna bolest društva koja uzrokuje moralno-duhovni i materijalni slom zajednice.
               https://www.youtube.com/watch?v=XX3QEt7p6JU

               Comment

               Working...
               X